Kustannustieto

Tuotamme tarvitsemanne sovelluksen, tarjoamme rakennusalan kustannustietoutta ja toimimme konsulttina

Tarvitseeko organisaationne räätälöidyn työkalun rakennusalan kustannuslaskentaan tai töiden ajoittamiseen? Haluatteko tarjota asiakkaillenne nettilaskurin räätälöitävän tuotteen hinnan arviointiin tai tuoteratkaisun mitoitukseen?

Ihku-hanke

Mittaviiva on mukana infrahankkeiden kustannuslaskentajärjestelmä ja -palveluallianssissa, Ihkussa. Allianssin tavoitteena on kehittää kustannuslaskentajärjestelmä ja -palvelu ja tuottaa infra-alalle avointa kustannustietoa. Kustannuslaskentajärjestelmä tulee vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin ja haasteisiin tarjoten ajantasaista kustannustietoa infra-alan hankkeille. Allianssin palveluntuottajia ovat CivilPoint Oy, Mittaviiva Oy, Ramboll Finland Oy ja Solita Oy. Tilaajakonsortioon kuuluvat Väylä, Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Jyväskylä.

Lisätietoa Ihkusta: www.ihkuallianssi.fi.  

Rakentamisen kustannushallinta

Rakennushankkeen kustannushallinta -kirja on osa Ratu-aineistoa. Kirjaan on koottuna rakennushankkeen kustannushallinnan kokonaisuus  eri osapuolien näkökulmasta hankkeen eri vaiheissa.

 

RT Kustannuslaskenta

Mittaviiva Oy on ollut mukana tekemässä RT Kustannus-ohjelmistoa ja sen edeltäjää KlaraNet:iä vuodesta 2008 lähtien. Tätä ennen olimme mukana KlaraNetin edeltäjän Klara.biz:n kehityksessä (CD-tuote, 2001-2007). RT Kustannuslaksenta on Rakennustieto Oy:n kustantama nettilaskin.

ROK & KOR -käsikirjat

Rakennusosien kustannuksia, ROK ja Korjausrakentamisen kustannuksia, KOR -käsikirjat ilmestyvät vuosittain sisältäen tyypillisiä pien-, rivi- sekä kerrostalojen ja teollisuusrakennusten rakenteiden kustannuksia, jotka on eritelty työn ja materiaalien osalta menekkeihin ja kustannuksiin.

Osta ROK

Osta KOR

Kivitalolaskin

Kivitalolaskimen avulla käyttäjä voi laskea alustavan sitoumuksettoman hankesuunnitteluvaiheen kustannusarvion pientalosta. Laskin on laadittu Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n ja Betoniteollisuus ry:n tilauksesta.

Kivitalolaskin

TES-laskin

Rakennusalan urakkakustannusten arviointia varten on kehitetty TES-laskin.