Kustannustieto

Tuotamme tarvitsemanne sovelluksen, tarjoamme rakennusalan kustannustietoutta ja toimimme konsulttina

Tarvitseeko organisaationne räätälöidyn työkalun rakennusalan kustannuslaskentaan tai töiden ajoittamiseen? Haluatteko tarjota asiakkaillenne nettilaskurin räätälöitävän tuotteen hinnan arviointiin tai tuoteratkaisun mitoitukseen?

Ihku-hanke

Mittaviiva on mukana infrahankkeiden kustannuslaskentajärjestelmä ja -palveluallianssissa, Ihkussa. Allianssi kehittämä kustannuslaskentajärjestelmä mahdollistaa luotettavat infrahankkeiden kustannusarviot ja tuottaa infra-alalle panostasolle asti läpinäkyvää kustannustietoa. Allianssin palveluntuottajia ovat Arkance Systems Finland Oy, Mittaviiva Oy, Ramboll Finland Oy ja Solita Oy. Tilaajakonsortioon kuuluvat Väylä, Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku ja Jyväskylä.

Lisätietoa Ihkusta tai  www.ihkuallianssi.fi

Rakentamisen kustannushallinta

Rakennushankkeen kustannushallinta -kirja on osa Ratu-aineistoa. Kirjaan on koottuna rakennushankkeen kustannushallinnan kokonaisuus  eri osapuolien näkökulmasta hankkeen eri vaiheissa.

Ratu-kustannuslaskenta

Mittaviiva Oy on yksi kolmesta Ratu-kustannuslaskenta -ohjelmiston kehittäjistä yhdessä Rakennustiedon ja i3D:n kanssa.  Ratu-kustannuslaskenta on rakennusosapohjainen kustannuslaskennan työväline.

Ratu-kustannuslaskenta (entinen RT-kustannuslaskenta) on korvannut edeltäjänsä KlaraNet:in 2008 lähtien, jota ennen laskentaa tehtiin Klara.biz laskimella (CD-tuote, 2001-2007).

ROK & KOR -käsikirjat

Rakennusosien kustannuksia, ROK- ja Korjausrakentamisen kustannuksia, KOR -käsikirjat ilmestyvät vuosittain sisältäen tyypillisiä pien-, rivi- sekä kerrostalojen ja teollisuusrakennusten rakenteiden kustannuksia, jotka on eritelty työn ja materiaalien osalta menekkeihin ja kustannuksiin.

Tutustu tarkemmin ja osta omaksi: ROK ja KOR.  Kirjat saa ostettua myös digikirjoina; ROK ja KOR.

Kivitalolaskin

Kivitalolaskimen avulla käyttäjä voi laskea alustavan sitoumuksettoman hankesuunnitteluvaiheen kustannusarvion pientalosta. Laskin on laadittu Rakennustuoteteollisuus RTT ry:n ja Betoniteollisuus ry:n tilauksesta.

Kivitalolaskin
TES-laskin

TES-laskin

Rakennusalan urakkakustannusten arviointia varten on kehitetty TES-laskin.