Ratu-tutkimus

Mittaviiva on toiminut Talonrakennusteollisuus ry:n Ratu-hankkeen tutkimusorganisaationa vuodesta 1993 lähtien ja Ratu-hankkeen osapuolena vuodesta 2016 lähtien.

Ratu-tutkimus on työntutkimusta. Ratu-termi yhdistetään useimmiten työmenekkitietoon. Ratun tutkimuksessa selvitetään kuitenkin myös työmenetelmiä, työturvallisuutta ja rakentamisen laatuun vaikuttavia tekijöitä.

Ratu-tiedot julkaistaan Rakennustiedon RT Tietoväylä-palvelussa.

Mukaan Ratu-tutkimukseen?

Haluatko työmaasi mukaan Ratu-tutkimukseen? Vastineeksi saat arvokasta tietoa työmaasi tunnusluvuista suhteessa Ratuun ja muihin työmaihin.

Käynnissä olevaan tutkimukseen osallistuminen ei maksa mitään, mutta yritys vastaa mm. työmaalla toimivan tutkijan työmaaperehdytyksestä ja tarvittavien lisätietojen antamisesta.

Työntutkimusta räätälöitynä?

Tarvitsetko tarkempaa tietoa työkokonaisuudesta esimerkiksi aikatauluttamista tai urakkahinnan määrittelyä varten?

Palvelemme Ratu-tiedolla myös yksittäisiä rakennusyrityksiä, asunto-osakeyhtiöitä ja rahoittajia. Ratu-tietoa voidaan hyödyntää yleis-, rakennusvaihe- ja viikkoaikataulujen laadinnassa ja arvioinnissa.

Asiantuntijamme antavat puolueettoman arvion töiden kestosta ja toteutumisesta. Voimme myös auttaa rakennusyrityksiä kehittämään omaa työmenekkitiedostoaan.

Kiinnostuitko aiheesta?

Jätä yhteystietosi alle ja kerro miten voimme olla avuksi. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.