Kustannusten hallinta

Kustannustieto ja sen ylläpito

Ylläpitämämme kustannustieto perustuu panoksiin ja tutkimiimme menekkeihin ja hintoihin. Panospohjainen kustannuslaskenta tuottaa oikean tuloksen vain, kun panosrakenteet sekä kaikkien panoslajien hinta- ja menekkitiedot ovat ajan tasalla.

  • Panosrakenteemme kuvaavat yhden rakennusosan tuottamiseen tarvittavat panokset. Uudisrakentamisen  panosrakenteemme on laadittu RT:n mallirakenteiden perusteella. Korjausrakentamisen panosrakenteemme olemme tehneet yhteistyössä korjausrakentamisen suunnittelutoimistojen kanssa.
  • Materiaalien,  kaluston  ja muut hinnat päivitetään vuosittain materiaalivalmistajilta ja palveluntuottajilta tuoteryhmäkohtaisesti.
  • Töiden hinnat eli tunti- ja suoritemääräperusteinen palkkataso  seuraa työmarkkinajärjestöjen tilastoja.
  • Materiaali- ja työmenekit ylläpidetään  Ratu-tutkimuksen työmenekki- ja menetelmätutkimusten tuloksista ja tarvittaessa erillistutkimuksilla.

Edellä olevien lisäksi huomioimme erot kustannustasossa eri puolilla Suomea.

Katso myös koulutustarjontamme rakennushankkeen kustannushallintaan liittyen.

 

Nimikkeistötutkimus

Nimikkeistöt mahdollistavat tiedon yhteensopivuuden. Kustannustietotutkimuksessa käytämme Talo- ja Infra-nimikkeistöjä, jolloin erilaiset kokonaisuudet saadaan kattavasti jäsenneltyä rakennusosaan ja tuotantolajiin perustuen. Teemme säännöllisesti vertailuja ja muunnosarviointia eri nimikkeistöjen välillä hyödyttämään sekä itseämme että asiakkaitamme.

Tällä hetkellä Mittaviiva seuraa myös CoClass -yleisnimikkeistön käyttöönottoa Pohjoismaissa ja Baltiassa sekä selvitystyötä Suomessa. Haluamme olla valmiit hyppämään kelkkaan jos järjestelmän käyttö yleistyy.

Kiinnostuitko aiheesta?

Jätä yhteystietosi alle ja kerro miten voimme olla avuksi. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.