Last Planner on yhteistyömenetelmä projektin suunnittelu- ja rakentamisvaiheen ajalliseen suunnitteluun ja ohjaukseen.
Last Planner -menetelmässä pääpaino on yhteistyössä, eri osa-alueiden kuten rakennus- ja talotekniikan yhteensovittamisessa sekä toiminnan edellytyksien luomisessa.
Mittaviiva hyödyntää Last Planner -koulutuksissaan 20 vuoden kokemustaan menetelmän hyödyntämisestä projekteissa ja esimerkiksi Villego-peliä, jonka kautta opit konkretisoituvat hauskasti yhdessä kisaillen.
Solmutyöskentely tyhjentää takin totaalisesti parin päivän jälkeen. Pitää skarpata koko ajan ja olla aktiivinen. Ei sovi kaikille persoonallisuuksille.
Mutta, kun on oikea porukka, niin parissa päivässä tehdään kuukauden duuni.
Solmutyöskentely
Solmutyöskentely on intensiivisen yhteistyömalli, jossa eri osapuolet ja asiantuntijat kokoontuvat työskentelemään yhteisen ongelman ratkaisemiseksi ja yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Menetelmä on kehitetty Helsingin yliopistossa Toiminnan, kehityksen ja oppimisen tutkimusyksikössä (CRADLE).
Solmutyöskentelyä on menestyksekkäästi käytetty useissa hankkeissa Suomessa, mm. rakennushankkeiden suunnittelun ohjauksessa. Sen on todettu nopeuttavan päätöksentekoa ja parantavan suunnittelun laatua. Solmutyöpaja kestää tyypillisesti 1-2 päivää.
Erään solmutyöpajaan osallistuneen kommentti:
Big room työskentely
Big Room työskentely samansuuntainen mutta laajamittaisempi toimintamalli kuin solmutyöskentely. Tyypillisesti Big Roomilla tarkoitetaan rakennusprojektille varattua yhteistä tilaa, jossa suunnittelijat ja urakoitsijat työskentelevät yhdessä jopa koko hankkeen ajan. Solmutyöskentelyn tavoin, Big Room toimintamallin etuna on reaaliaikainen vuorovaikutus ja mahdollisuus kehittää erilaisia ratkaisuja kokeilun ja kehittämisen kautta.
Muutoshankkeiden läpivienti
Muutoshankkeiden läpivienti on välttämätöntä jokaiselle kehittyvälle yritykselle. Muutoshankkeissa on aina kyse uusien toimintatapojen ja yhteistyökäytäntöjen oppimisesta ja käytäntöönviemisestä. Mittaviiva tekee läheistä yhteistyötä Toiminnan, kehityksen ja oppimisen tutkimusyksikön (CRADLE) kanssa ja hyödyntää siellä tuotettua tutkimustietoa, MuutoslaboratorioTM, solmutyöskentely tai kehittävän työntutkimuksen menetelmät.
Kiinnostuitko aiheesta?
Jätä yhteystietosi alle ja kerro miten voimme olla avuksi. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.