Mittaviiva mukana Ihku-allianssissa!

Ihku-hanke kuntien ja Liikenneviraston yhteishanke

Mittaviiva on mukana osaajakeskittymässä, joka tuottaa vuosien 2019-2020 aikana uuden infrahankkeiden kustannuslaskentajärjestelmän erityisesti tilaajien ja suunnittelijoiden käyttöön. Hanke on työnimeltään Ihku eli Infrahankkeiden kustannuslaskentajärjestelmä ja -palvelu.

Allianssihankkeen käynnistivät Liikennevirasto sekä Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Turun ja Jyväskylän kaupungit. Tilaajat ja valittu ryhmittymä tuottavat yhteistyössä infra-alalle kustannuslaskentajärjestelmän, joka vastaa paremmin alan uusia tarpeita ja haasteita.

Yksi uuden järjestelmän tavoitteista on luotettavat ja läpinäkyvät kustannusarviot. Mittaviivan kehittämässä RT Kustannuslaskenta -ohjelmassa kustannuksiin käytetyt tiedot ovat jäljitettävissä panostasolle, josta kerättyä oppia voidaan hyödyntää myös tämän järjestelmän kehitystyössä.

Allianssissa monipuolista osaamista

– Allianssimalli valikoitui toteutusmuodoksi, koska kyseessä on laaja-alainen ja eri osapuolten tarpeisiin vastaava pitkäkestoinen palveluhankinta. Lisäksi Liikennevirastolla on hyviä kokemuksia allianssin hyödyntämisestä tiestötietojärjestelmän kehittämistyössä, kertoo tilaajan projektipäällikkö Heli Sissonen Liikennevirastosta.

Tilaajan kumppaniksi on valittu Ihku-ryhmittymä, jonka muodostavat Ramboll Finland Oy, Civilpoint Oy, Solita Oy ja Mittaviiva Oy.

– Muodostamme yhdessä vahvan osaajakeskittymän. Ryhmässä on monipuolisesti infra-alan, kustannuslaskennan ja tietojärjestelmän kehittämisen asiantuntijoita. Tarkoitus on hyödyntää myös allianssin ulkopuolista osaamista parhaan tuloksen aikaansaamiseksi, sanoo allianssin projektipäällikkö Marketta Wainio Civilpointilta.

Mittaviivan asiantuntijat ovat mukana myös allianssin projekti- ja johtoryhmässä.

Lisätiedot

Tarja Mäki, allianssin johtoryhmä, Mittaviiva Oy

tarja.maki@mittaviiva.fi, 09-2516 8807

Aki Peltola, allianssin projektiryhmä, Mittaviiva Oy

aki.peltola@mittaviiva.fi, 09-2516 8808

Comments are closed.