Pintatöiden Ratu-ohjekorttien päivityksiä

Korjausrakentamisen Ratu-ohjekorttien pintatyökortit ovat päivityksen alla. Vuodenvaihteessa julkaistiin lattiapäällysteiden, laatoitusten ja kylpyhuoneen korjauksen päivitetyt ohjekortit. Kevään aikana julkaisuun ovat tulossa muun muassa levytys-, tasoitus- ja maalauskorjauksen päivitetyt ohjekortit.

Kortteja pääset tutkimaan RT tietoväylässä oheisista linkeistä:

Korjausrakentamisen pintatöiden työmenetelmissä ja työmenekeissä on tapahtunut vain vähäisiä muutoksia viimeisen kymmenen vuoden aikana. Työstettävien materiaalien valikoimat sen sijaan ovat monipuolistuneet ja tuotteiden ominaisuudet kehittyneet. Esimerkiksi kymmenen vuotta sitten parketti- ja lautalattiat käsiteltiin 5-6 kertaa, nykyisiä lakkoja ja hiomakoneita käytettäessä riittää 3-5 käsittelykertaa.

Laatoituksissa sekä seinä- että lattialaattojen koot ovat suurentuneet ja laattojen kiinnityslaastien kuivumisajat lyhentyneet. Aikanaan laastien kuivumista odoteltiin 2-3 vuorokautta ennen laatoitusten saumausta. Tänä päivänä nopeimmat kiinnityslaastit kuivuvat neljässä tunnissa ja parhaimmillaan laatoitus ja saumaus onnistuvat saman työpäivän aikana.

Ohjekorttien päivittämistä on ohjannut Ratu-ohjausryhmä.

Comments are closed.