Mökin korjaaminen

25,00 

Varastossa

Osasto:

Kuvaus

Mökin korjaaminen on opas remontoijalle. Siinä selostetaan aluksi korjaushanketta kokonaisuutena – rahoitusta, rakennuslupia, viranomaistarkastuksia ja urakkatarjouksia sekä sitä, miten selvitetään korjattavan mökin kunto.

Seuraavaksi käydään läpi käytännön työohjein perustusten ja runkorakenteiden korjaukset, julkisivun ja yläpohjan lisäeristys, vesikaton uusiminen, ikkunoiden ja ovien kunnostus, sauna- ja huonetilojen korjaus ja uudistustyöt. Mökin varustaminen talviasuttavaksi edellyttää usein sähköistystä; eri vaihtoehdot selostetaan sähköliittymästä aurinkopaneeleihin ja maalämpöön. Vesi- ja jätehuollosta annetaan vapaa-ajan asuntoon soveltuvia ohjeita. Oppaassa korostetaan maisemallisten ja luonnon arvojen huomioon ottamista mökin ja sen ympäristön muutostöissä. Perinteinen rakennus korjataan perinteitä kunnioittaen.

Opas on tarkoitettu sekä lomamökin omistajille että mökin ostoa suunnitteleville. Selkeät työohjeet opastavat niitä, jotka aikovat tehdä ainakin osan rakennus- tai korjaustöistä itse. Yhtä lailla kirja tarjoaa perusteet työvaiheiden seuraamiseen niille, jotka aikovat kunnostuttaa mökkinsä urakoitsijan avulla.