Ratu- ja tuottavuustutkimus

Ratu-tutkimus on työntutkimusta, jossa selvitetään työmenekkitietoa,
työmenetelmiä, työturvallisuutta ja rakentamisen laatuun
vaikuttavia tekijöitä.

Mittaviiva on toiminut Talonrakennusteollisuus ry:n Ratu-hankkeen tutkimusorganisaationa vuodesta 1993 lähtien ja Ratu-hankkeen omistajaosapuolena vuodesta 2016 lähtien.

Ratu-tietoa hyödynnetään mm. ohjekorteissa, käsikirjoissa, kustannuslaskentaohjelmissa sekä aikataulutiedostoissa.

Ratu-tiedot julkaistaan tällä hetkellä  Rakennustiedon RT Tietoväylä-palvelussa.

Kuuntele lisää tästä.

RatuPakki – työkalu tuotannonsuunnitteluun

RatuPakki tarjoaa eri rakennustyövaiheiden keskeisimmät tuotantotiedot yhdellä silmäyksellä. RatuPakissa on Ratu-menekkilaskin, jolla voi laskea joko työhön käytettävää aikaa tai työryhmän kokoa. Lisäksi palvelu sisältää tiivistetyn menetelmäkuvaus sekä tärkeimmät työturvallisuus- ja laatuvaatimukset. Tietoja voi hyödyntää mm. työryhmän mitoituksessa, aikataulusuunnittelussa, työturvallisuuden varmistamisessa tai laadunhallinnassa. RatuPakki on osa Ratu-kortistoa ja se toimii Ratu-kortiston tunnuksilla.

RatuPakkiin pääset tästä.

Tule mukaan Ratu-tutkimukseen!

Vastineeksi saat arvokasta tietoa työmaasi tunnusluvuista suhteessa Ratuun ja muihin työmaihin.

Käynnissä olevaan tutkimukseen osallistuminen ei maksa mitään, mutta yritys vastaa mm. työmaalla toimivan tutkijan työmaaperehdytyksestä ja tarvittavien lisätietojen antamisesta.

Työntutkimusta räätälöitynä

Palvelemme Ratu-tiedolla myös yksittäisiä rakennusyrityksiä, asunto-osakeyhtiöitä ja rahoittajia. Ratu-tietoa voidaan hyödyntää yleis-, rakennusvaihe- ja viikkoaikataulujen laadinnassa ja arvioinnissa.

Asiantuntijamme antavat puolueettoman arvion töiden kestosta ja toteutumisesta. Voimme myös auttaa rakennusyrityksiä kehittämään omaa työmenekkitiedostoaan.

Tarvitsetko tarkempaa tietoa työkokonaisuudesta esimerkiksi aikatauluttamista tai urakkahinnan määrittelyä varten? Ota yhteyttä, niin teemme tarjouksen!

Christian Kivimäki Mittaviiva Oy:stä kertoo lyhyesti Ratu-tutkimuksesta.

Kiinnostuitko aiheesta?

Jätä yhteystietosi alle ja kerro miten voimme olla avuksi. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.