Mittaviivan tarina

Elettiin syksyä 1991, kun VTT:n tutkijanuorukaiset Paavo, Hannu ja Anssi pohtivat, että nuorille perheille lisäansioita tuottavat suunnittelu-, valvonta ja tiedotustehtävät kaipaisivat hallitumpaa toimintamuotoa. Yhdessä päätettiin perustaa yritys kanavoimaan sitä kaikkea pientä, mitä tutkijatyön rinnalla sivutoimiluvalla tehtiin.

 Yrityksestä ei tullut Viivasuoraa, koska nimi oli jo käytössä, mutta kevättalvella 1992 Mittaviiva Oy oli perustettu ja virallisissa rekistereissä. Siitä alkoi monipolvinen taival, joka jatkuu edelleen yli neljännesvuosisata myöhemmin samalla palolla ja kaikella karttuneella kokemuksella.

Tietokone ja suunnittelupiirrustus pöydällä

Kotitoimistosta Jääkärinkadulle Arkkitehtitoimisto LPV:n alivuokralaiseksi ja sieltä Mankkaalle, mistä tulipalon jälkeen Otaniemen teknologiakylän rauhaan. Kylässä oli hyvä kehittää yritystä, johon Hannu ja Anssi olivat siirtyneet jo päätoimisiksi yrittäjiksi. Paavo luopui omistuksestaan alkuvaiheessa ja loi uransa vakuutusmaailmassa. Jo Mankkaalla 90-luvun puolivälissä Mittaviivassaa työskentelyn aloitti Tarja, joka jatkaa edelleen. Yhteisen matkan pituutta selittää ehkä Tarjan perhepiiristä kummunnut legenedaarinen lause: ”Mittaviiva ei ole työpaikka, Mittaviiva on elämäntapa”. Suunnittelutehtävät, tietomallit, projektinjohto, tutkimus- ja kehitystyö etenkin Ratun parissa olivat mittaviivalaisten keskeisintä työsarkaa. Virheistä opittiin ja toimintaa kehitettiin.

Vuosituhannen vaihteessa Mittaviiva muutti Leppävaaraan Quartettoon kasvaessaan ja keskittyessään tutkimus- ja kehitystyön ohella projektinjohto- ja valvontatöihin. Näihin hommiin ajautui myös Tuomas, joka tuli tekemään diplomityötään Mittaviivalle aivan kuten Tarja aikanaan. Rita tuli tekemään projektityötä ja onneksi jäi tälle tielle. Myös jo Otaniemessä kesätöihin tullut Matti aloitti työskentelyn opiskelujen myötä osapäiväisenä.

Vauhti kiihtyi, henkilömäärä kasvoi ja vähitellen myös väkeä alkoi vaihtumaan. Muun muassa Jarkko lähti Skanskaan, Sampsa Tekesiin, Auli Posivalle ja Petsku Haahtelaan. Kouluttamisesta tuli keskeinen osa Mittaviivan toimintaa. Ratu ja tuotannon parissa tehtävä kehitystyö olivat vankka perusta, jolle rakentaa erilaisia koulutuskokonaisuuksia. Jo 90-luvun lopussa Tarja ja Anssi olivat luoneet tehtäväsuunnittelun kouluttamiseen mallin, jota sittemmin on käytetty kymmenissä tuotannonjohdon ammattitutkinnoissa ja yrityskohtaisissa koulutuksissa.

Porukan vaihtuessa 2007 Mittaviivaan tulivat töihin niin Satu kuin Christiankin ja yritys muutti Kehä I sisäpuolelle Stella Business Parkiin, jossa edelleen viihdymme. Kotipesämme Nova-talon vitoskerroksessa on kotoisa ja rauhallinen paikka tutkia, kehittää ja ideoida uutta.

Kesäkuun alussa 2009 menetimme Hannun, lämpimän myötäelävän ystävän ja ideanikkarin. Alkoi toisenlainen aika. Toipuminen suuresta menetyksestä on ottanut aikansa, toimintamme on ollut moninaista ja kaikki mittaviivalaiset ovat saaneet venyä, mistä iso kiitos.

Nuorisoa on ollut vuosien saatossa lyhyempiä ja pidempiä jaksoja tutustumassa tutkimus- ja kehitystehtäviin. Kesä- ja kausitöiden tekijät ovat olleet meille arvokas resurssi. Kiitos heille kaikille.

Vuoden 2017 aikana joukkoomme liittyivät Aki ja Pia – nuorta ja kokeneempaa voimaa. Matka siis jatkuu hyvällä porukalla hyvässä hengessä – oletettavasti mitä erilaisempiin uusiin haasteisiin.

Arvomme

Ovat ilo, intohimo ja innostus.

Missiomme

On olla tutkitun tiedon tuottaja ja muutoksen mahdollistaja.

Visiomme

On, että jokainen rakentaja Suomessa käyttää Mittaviivan tuottamaa tietoa vuonna 2025.

 

Mittaviiva Oy yrityksen arvot