Mittaviivalaiset

Anssi Koskenvesa

Toimitusjohtaja
040 581 4263 Olen Anssi – tutkimus- ja kehityshenkinen yrityksemme taloudesta ja hallinnosta vastaava rakentaja, kouluttaja ja esimies. Johtaminen, projektinhallinta, tuotannonsuunnittelu ja -ohjaus, rakentamisen työturvallisuus, laatu, kustannukset ja ennen kaikkea niiden koulutus täyttävät työpäiväni. Muun muassa Lean, Last Planner ja tahtituotanto ovat isossa roolissa tiiviissä yhteistyössämme alan yritysten ja järjestöjen kanssa.

Tarja Mäki

Tutkimusjohtaja
040 755 2319 Olen työskennellyt Mittaviivassa lähes yhtäjaksoisesti kesästä 1995 alkaen. Työtehtäviini on tuona aikana mahtunut monenlaisia rakennusalan tutkimus-, koulutus- ja kehitystehtäviä. Olen koulutukseltani rakentamistalouden diplomi-insinööri (1997) ja kasvatustieteen maisteri (2008). Poikkitieteellisyys kuten tekniikan, tuotannon ja ihmistieteiden yhdistäminen on lähellä sydäntäni.

Matti Lahtinen

IT, T&K
09 2516 8803 Olen työskennellyt Mittaviivassa vuodesta 2000 alkaen. Vastaan IT-projektien ja tietotuotteiden määrittelystä ja joskus myös teknisestä toteutuksesta, yrityksen tietohallinnosta sekä liittyvistä hankinnoista ja tarvittaessa teen mm. teknistä piirtämistä, taittotöitä ja videoeditointia. Kaiken muun ohella pyöritän myös verkkokauppaamme.

Satu Sahlstedt​

Kaikesta innostunut
050 373 8983 Mittaviivalainen vuosimallia 2007. Teen mielläni käytännön tutkimustyötä tutkimus- ja kehityshankeissa. Parhaimmillani olen ihmisläheisessä työssä. Tutkimus- ja kehityshankkeiden lisäksi työnkuvaani on kuulunut mm. kirjaprojektien läpivientiä, taittojen tekemistä sekä Kosteudenhallinta.fi -sivuston kokoaminen.

Rita Lindberg​

Kustannuspäällikkö
09 2516 8804 Olen Rita Lindberg, aiemmin Toikkanakin tunnettu. Mittaviivaan päädyin koulun projektityön myötä keväällä 2001. Työ poiki kesätyön täällä Mittaviivan energisessä porukassa. Kesä kului työmailla juosten ja metallirakennetöiden työmenekkitutkimusta tehden. Myöhemmin teräs vaihtui puuhun uuden tutkimuksen merkeissä. Tutuksi ovat tulleet myös monet muut Mittaviivan projektit mm. tutkimuksen ja koulutuksen saralla.

Henri Pöyhönen

Projektityöntekijä
050 566 7954‬ Aloitin työt Mittaviivalla keväällä 2020. Työpaikka löytyi opinnäytetyön kautta, jonka tein IHKU-allianssille, jossa Mittaviiva on mukana. Suurin osa työajastani menee IHKUn parissa. Sen ohella ylläpidän Mittaviivan sosiaalisen median tilejä ja osallistun vaihtelevasti muihin projekteihin.

Aki Peltola

Projektipäällikkö
050 448 9756‬‬ Olen työskennellyt Mittaviivalla vuodesta 2017. Työtehtäviini kuuluvat erilaiset rakennushankkeiden aikataulu- ja kustannushallintaan liittyvät asiantuntijatehtävät. Ihku-hankkeessa johdan kustannuslaskentatiimiä ja vastaan rakennusosakirjaston kehityksestä ja ylläpidosta. Koulutan aikataulu- ja kustannushallintaa sekä tehtäväsuunnittelua. Olen myös vahvasti mukana RT-kustannuslaskenta -ohjelmiston kehitystyössä.

Pia Heinolainen

Ratu-tutkija
040 545 6570‬ Hyppäsin Mittaviivan kelkkaan syksyllä 2017 alanvaihtajana. Hyödynnän työssäni aiempaa maisteritutkintoa, rakentamiskokemusta ja rakennusalan perusopintoja. Työskentelen pääsääntöisesti Ratu-perustutkimuksen parissa. Teen työntutkimusta, kerään toteumatietoa ja työstän saamaani dataa Ratu-ohjekorttien päivitystyössä. Toimenkuvaani kuuluvat tällä hetkellä muun muassa kirjallisuuden päivitysprojektit.

Christian Kivimäki​

Data scientist
09 2516 8806 Vuosikymmenen kokemus talonrakennustöiden ja työn turvallisuuden tutkimisesta. Parhaimmillani olen kun tuotan toimeksiannosta tietoa siitä mihin aika rakentamisessa kuluu. Olen mukana kehittämässä Mittaviivan tietotuotteita sekä tutkimuksen välineitä ja tapoja. Yksittäisistä hankkeista mainittavia ovat Talonrakennusteollisuuden valtakunnallisten työturvallisuuskilpailujen konsulttityö ja ROK ja KOR-julkaisujen laadinta vuodesta 2010 alkaen.